3 tips over het succesvol inzetten van video

Home » Blog » 3 tips over het succesvol inzetten van video

Wij Nederlanders zijn dol op bewegend beeld. Met 1.7 miljoen actieve gebruikers per dag is YouTube op Facebook na het grootste Social Media platform. Het bekijken van video is dan ook een gemakkelijke manier om informatie tot je te nemen. Maar video gaat verder dan het populaire platform YouTube. Wat dacht je van diensten als Instagram en Snapchat. Of je eigen website?

Daarom wat interessante feiten en op een rij:

  • YouTube telt 7,5 miljoen Nederlandse gebruikers waarvan 1,7 dagelijks actief
  • Snapchat en Instagram groeien nog elk jaar
  • YouTube is op Google na de grootste zoekmachine
  • We nemen visuele content 600.000 keer sneller op dan alleen tekst

Wereldwijd wordt er meer dan 3 biljoen keer per maand gezocht op YouTube. Hieruit kun je wel concluderen dat we van video kijken houden. Of het nu gaat om mode vloggers of het plakken van een fietsband. Over bijna alles is wel een video te vinden. Aangezien Social een steeds belangrijkere rol speelt bij de algehele ranking van je website binnen Google is het wellicht ook interessant voor jouw bedrijf om iets met video te gaan doen.

3 tips over het succesvol inzetten van video voor jouw organisatie:

1. Een kijkje achter de schermen

Wij Nederlanders zijn dol op “gluren bij de buren”. Reality Programma’s als Boer zoekt vrouw, Expeditie Robinson, De Pfaffs en zo kan ik nog wel even door gaan, scoren dan ook erg goed. Blijkbaar vinden we het razend interessant om te kijken hoe het er bij mensen thuis aan toegaat. Zo komen we er achter dat BN’rs ook maar gewone mensen zijn. Heeft jouw bedrijf al een Instagram account? En hoe gebruik je dit? Instagram is een mooi platform om korte video’s te delen over hoe het er bij jou achter de schermen aan toe gaat.


Tip:
 Maak het persoonlijk en menselijk.

2. Uitleg video’s

Hoe plak je een fietsband? Zelf betonvloer storten Smokey eye tutorial (make up iPhone 7 plus camera review. Uitleg en review video’s! YouTube staat er vol mee en is daar uitermate geschikt voor.


Tip:
Maak korte, duidelijke video’s over hoe iets werkt. Of hoe het proces in zijn werk gaat. Geef een antwoord op de vraag of het probleem waar een bezoeker mee zit.

Deze video post je dan op je eigen YouTube kanaal. Deze kun je vervolgens weer op je landingspagina zetten ter verduidelijking van je bestaande tekst. Wanneer je video goed wordt bekeken en deze relevant is zal deze ook verschijnen in de Google zoekresultaten, wat weer goed is voor de SEO van je website!

3. Klanten vertellen

Als ondernemer wil je natuurlijk niets liever dan tevreden klanten. En wat nou als deze tevreden klanten ook nog enthousiast over jouw bedrijf gaan vertellen! Dat zou helemaal top zijn natuurlijk. Ook hiervoor kun je heel goed video gebruiken.

Tip: Stel een lijst samen van klanten die je graag voor de camera aan het woord wilt laten (in overleg natuurlijk). Stel een aantal vragen op die jij graag beantwoord wilt hebben van de klant in de video. Neem vervolgens een korte video op, het liefst op locatie bij de klant.

Volop kansen voor jou als ondernemer om iets te gaan doen met video in 2017! Nieuwsgierig en op zoek naar meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

up