Nieuw btw-identificatienummer voor eenmanszaak

Home » Video » Nieuw btw-identificatienummer voor eenmanszaak

Afgelopen jaar is er veel gebeurd omtrent privacy en de nieuwe AVG-wetgeving.

Een cookiemelding werd bijvoorbeeld verplicht en er moest een privacyverklaring komen.

Volgens deze nieuwe wet moeten bedrijven op geldige wijze toestemming verkrijgen om persoonsgegevens te mogen verwerken. Dat houdt in dat er een bewuste handeling van de persoon nodig is en dat een vinkje niet alvast aangezet mag zijn, die om te toestemming vraagt. Dit moet aangetoond kunnen worden én het moet net zo makkelijk ingetrokken kunnen worden als dat het gegeven wordt.

Probleem overheid:

Met ingang van het jaar 2020 wordt voor eenmanszaken ook een wijziging doorgevoerd. Het is op dit moment zo dat in uw btw-identificatienummer, uw BSN nummer verwerkt zit. Maar volgens de AVG-wetgeving die de overheid zelf ingevoerd heeft, is dat helemaal niet toegestaan! Zo zie je maar, we maken allemaal fouten.

Oplossing van de overheid:

Daarom heeft de belastingdienst nu een nieuw btw-identificatienummer (btw-id) ingevoerd voor deze eenmanszaken. Zzp-ers moeten dit nummer vanaf 1 januari op facturen vermelden en zelfstandigen met een webshop moeten dit nummer vermelden op hun website. Let op! Het omzetbelastingnummer waar uw BSN in verwerkt is blijft ongewijzigd en blijft u gebruiken voor contact met de belastingdienst.

Wat betekent dit voor u:

In het kort betekent dit dat u een wijziging moet maken in de administratie.
Facturen die de deur uitgaan moeten worden voorzien van dit nieuwe nummer.
Ook op uw website moet het nummer worden vermeld.

Oplossing Lautenbag Reclame:

Wij staan klaar om u hierbij te helpen!
Wij passen uw brief- en/of factuurpapier aan en kunnen een nieuw doosje leveren. Ook kunnen we uw digitale sjabloon aanpassen én uw website aanpassen.

Kunnen wij u hierbij van dienst zijn? Laat het ons weten.

up